Over Santos

Santos is een Nederlands fietsenmerk dat bekend staat om zijn hoogwaardige en op maat gemaakte gravel-, travelfietsen en meer. Duurzaamheid en kwaliteit zijn hun handelsmerk. Deze fietsen kun je zelf configureren naar jouw wensen, dus elke Santos past precies bij jouw.

Bekijk ons aanbod
Over Santos
Unsplash

Geschiedenis

Santos is een gepassioneerd, onafhankelijk fietsmerk. Van een bescheiden start in Lisse is Santos uitgegroeid tot een team van 20 fietsliefhebbers die luisteren naar andere fietsers, zelf rijden, en topkwaliteit nastreven. De R&D-afdeling van Santos en toegewijde monteurs zorgen voor individuele fietsopbouw, geen lopende-band-productie, net zoals in 1997.

Custombuild

In de jaren negentig, terwijl Robbert Santos oprichtte, besefte hij dat een fiets meer is dan enkel onderdelen. Hij wilde het anders aanpakken in de fietsenwinkel: eerst luisteren naar de klant en dan de fiets opbouwen. Dit principe vormde de basis van Santos. Al ruim 20 jaar bouwt Santos op maat gemaakte fietsen waarbij jouw wensen onze prioriteit zijn. De flexibiliteit, gecombineerd met ons begrip als fietsers, maakt elk plan mogelijk.

Unsplash
Unsplash

Santos Only

Als gepassioneerde fietsers luisteren we actief naar onze collega-fietsers. Hierdoor begrijpt Santos wat werkt, wat niet werkt en ontstaan nieuwe ideeën. Santos' streeft naar topkwaliteit. Op een authentieke Santos-fiets vind je een uitgebreid assortiment aan eigen ontworpen onderdelen, bekend als "Santos Only". Denk aan de Santos Alleshouder, het anti-doordraaibalhoofdstel en de geavanceerde riemspanner voor de Pinion versnellingsbak. Santos onderdelen ondergaan uitgebreide tests: eerst met behulp van 3D-printing, vervolgens in praktijksituaties, bij voorkeur onder extreme omstandigheden en diverse weertypes. Dit alles resulteert in een fiets van topkwaliteit, gebouwd om een leven lang mee te gaan.

Elke fiets uniek

Het productieproces van een Santos-fiets omvat diverse stappen. Het frame wordt gespoten, de wielen worden geassembleerd en de onderdelen worden verzameld. Een toegewijde monteur bouwt vervolgens de fiets op. Hij beschikt over een eigen werkbank en maakt gebruik van een iPad, essentiële hulpmiddelen om de fiets volgens jouw specifieke wensen te assembleren.

Unsplash

Meer weten?

Wilt u nog meer weten over Santos-fietsen? Maak een afspraak en kom langs in de winkel. U kunt de fietsen in het echt bekijken en u kan antwoord krijgen op alle inhoudelijke vragen.

detailfoto's

Unsplash

Ruim aanbod in onze winkel

In onze winkel hebben wij ruim 35 verschillende Santos-fietsen om te bezichtigen. Je kunt ook een testrit maken op een van deze fietsen. Wij kunnen je ook helpen met het samenstellen van jouw perfecte Santos-model. Met onze jarelange praktijkervaring met Santos, kunnen wij over alle aspecten van Santos informatie geven en je helpen met het vinden van de fiets die perfect bij jou past. Neem contact met ons op voor een afspraak en dan kunnen we je helpen met alle aandacht.